Turneringsbestemmelser 2019-2020

Bonuspoeng NSqF – turneringsoppsett 2018

I forbindelse med innføring av RankedIn og modernisering av turneringsstruktur og bonussystem er det behov for en gjennomgang av de nye spillereglene.

Dette blir en kort innføring i de viktigste forskjellene.

  1. Poenggrunnlaget baseres på turneringer spilt de siste 12 månedene. «12 måneder roterende».
  2. Dine seks beste turneringer er tellende.
  3. Sluttplassering i turneringen avgjør antall rankingpoeng.
  4. Turneringsstrukturen er hierarkisk. Sjekk turneringsbestemmelsene for detaljer. (Diamant, platinum, gull, silver og bronze).
  5. Fast 16-trekning i eliteklassen  for platinum-turneringer og fortrinnsvis for eliteklassen i gull-turneringer.
  6. Fra 2018 blir det innført minimum-pengepremier for de forskjellige turneringstypene. Klubbene kan søke om type turnering.
  7. For å få gull-status må trekning i herre være på minimum 16 spillere, og spillerne må ha en viss spillestyrke. Turneringskomiteen har mulighet til å nedjustere turneringsstatus på grunnlag av liten deltagelse eller spillestyrke.

VI ønsker å trigge aktivitet. Flere og bedre spillere. I tillegg til Diamant (NM), platinum og gull får klubbene mulighet til å søke om sølv og bronse turneringer som også vil telle i ditt rankinggrunnlag, men dog med lavere bonusgruppe (se turneringsbestemmelser). Alle klubbene får mulighet til å registrere sitt klubbmesterskap som bronse-turnering. Sølv og bronse-turneringer kan arrangeres samtidig som turneringer med høyere status.

Det vil bli utarbeidet retningslinjer for hvordan vi forholder oss til ranking for langtidsskadede spillere.

Det er ønskelig å avholde PSA closed sattelite turneringer årlig der vi aktivt vil søke å tiltrekke oss utenlandske spillere.