I helgen arrangerte Bergen Squash Klubb junior-NM 2020 etter at det har vært utsatt to ganger på grunn av corona-situasjonen. Mesterskapet ble avholdt på Bergen Squashsenter sine nyoppussede lokaler på Sandsli. Det var noe redusert deltagelse som resultat av smittesituasjonen, og totalt var det omtrent 40 spillere med fra hele landet. Det er verdt å trekke frem at Lovund Squash Klubb stilte med en sterk tropp med 6 dyktige jenter.

Juniorene viste stor idrettsglede og det ble vist mye god squash i løpet av helgen!

Idrettsbyråd i Bergen Kommune, Endre Tvinnereim, åpnet arrangementet fredag kveld, og han kommenterte blant annet at det var spesielt å være med på arrangementet da det var det første idrettsarrangementet han fikk være med på etter 6 måneder i stillingen. I forkant var smitteverntiltak avklart med kommuneoverlegen i Bergen Kommune.

Spesielt dette året var at to finaler ble spilt i forbindelse med banketten på JaJa Restaurant/Milepel Squash i Bergen sentrum. Finalistene i JU15 og GU17 fikk en stor opplevelse når de fikk spille finalene på en flunkende ny glassbane foran alle deltakerne på banketten!

Vinnerne i de eldste juniorklassene ble Irene Fossen og Andreas Meling Knoph etter tøffe finaler mot henholdsvis Camillia Hendy og Nicolai Bø. Landslagstrener Lauren Selby var til stede og delte ut premier til alle medaljevinnerne og til årets juniorer. Bærum Squash Klubb ble nok en gang beste klubb etter å ha innkassert 3 gull, 1 sølv og 3 bronse!

Årets juniorer ble søskenparet Madeleine og Sebastian Hylland etter strålende resultater både nasjonalt og internasjonalt gjennom hele sesongen, og ikke minst som gode forbilder for andre juniorer i Norge. Norges Squashforbund vil benytte anledningen til å takke Madeleine for fantastisk innsats i juniorårene, og ønsker henne samtidig lykke til med studieopphold og videre squashsatsning i USA!

Forbundet vil også takke ildsjelene i Bergen Squash Klubb for en (som alltid) strålende gjennomført turnering!