I helgen ble det arrangert Norgesmesterskap i squash i Lysaker og Oslo. Det var nesten hundre deltakere fordelt på de ulike klassene som ble spredt på forskjellige sentre for å kunne gjennomføre i henhold til gjeldende smittevernregler.

Selve hovedarrangementet, menn og damer elite ble avholdt på Lysaker Squashsenter av arrangørklubben Oslo Squashklubb. Arrangementet ble en stor suksess, mye takket være erfarne og dyktige frivillige. Vibeke Wiig har lang erfaring med store og små arrangementer, og er kanskje selve spydspissen i turneringsgjennomføring i Norge. Med seg på laget hadde hun Gry Estensen og Stein Gabrielsen.

Forbundets samarbeidspartner på smittevern Mouni bidro til at arrangementet kunne gjennomføres på en smittevernmessig trygg måte. De delte ut håndsprit og munnbind til deltakerne. Ved å benytte koden squash10 på bestilling hos www.mouni.no får du 10% avslag.

Som forventet ble det mye spenning allerede tidlig i turneringen. Mange kamper krevde fem sett for å kåre en vinner, og det ser ut til at mange har brukt coronatiden til å trene. Vi håper motivasjonen er enda høyere etter denne helgen.

På kvinnesiden gjorde Lotte Eriksen et aldri så lite comeback, og tok (som vanlig) gullet hjem til Stavanger. I finalen møtte hun rutinerte Melanie Moore, som ga henne god kamp, men endte opp med sølvmedaljen. Bronsen gikk til Chloe Kalvø, som slo Camillia Hendy i bronsefinalen, søndag formiddag.

På herresiden fikk vi et lite tronskifte da Trym Aasness vant etter fem sett mot Adrian Østbye og tok sin første kongepokal. Adrian har vært suveren de seneste årene, men måtte til slutt gi tapt for en svært godt trent vinner. Det var fire veldig tette sett og kampen bølget hele tiden frem og tilbake. De få tilskuerne som kunne være til stede i senteret og alle dem som streamet kampen fikk oppleve spenning en NM-finale verdig. Bronsen gikk til lillebror Gard Aasness som slo Patrick Hansen i bronsefinalen.

Det er med stor glede at vi klarer å gjennomføre et NM og kåre medaljevinnere selv i 2020. Jeg er dypt imponert over arrangøren som på strak arm har taklet alle utfordringer vi har opplevd den siste tiden ved å tilpasse arrangementet til de rådene regler, sier generalsekretær Tord Bakke Arvesen. Med dette går vi foran som et godt eksempel, og viser at det er mulig å gjennomføre gode arrangement, selv med begrensende regler. Spillere, publikum og arrangører har virkelig gjort en stor innsats for å få til et NM av så god karakter.